Sök
         

Festlig filé

Festlig filé

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: Ca 45 min

4 Kronfågel kycklingfiléer, ca 600
5-6 port potatismos med äggula

Sås
½ gul lök finhackad
200 g blandad svamp (shitakesvamp, kantareller, champinjoner) + ca 100 g till garnering
Ca 1 dl vatten
3 dl vispgrädde
Salt och vitpeppar

Garnering
Hackad persilja

Tillagning

Bryn kycklingfiléerna väl runt om i het panna med smör. Krydda med salt och peppar. Efterstek på svag värme i ca 15 min under lock tills de blir precis färdiga. Låt svalna.

Stek svampen och löken tills vätskan dunstat, krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten och grädde, låt koka ihop i 10 minuter eller längre om du har tid, smaka av och red av med maizena snabbredning till önskad konsistens. Spritsa potatismoset i smorda portionsformar, lägg i skivade kycklingfiléer. Så här långt kan du förbereda.
Vid servering blandas hackad persilja ner i såsen som fördelas över kycklingfiléerna i formarna, gratinera i 225° C tills allt har fått fin färg. Stek under tiden garneringssvampen hastigt i panna men inte längre än de har sin form kvar och toppa formarna med svampen. Strö över hackad persilja.

Smaklig måltid !Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG259 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se