Sök
         

Goda röror

Goda röror

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: ca 45 minuter
KRONÄRTSKOCKSRÖRA

300 g marinerade, avrunna kronärtskockor
1 pressad vitlök
3 msk olja/marinaden som
kronärtskockorna ligger i
3 msk pecorino
salt och peppar

AUBERGINEDIPP

1 stor aubergine
½ dl tahini (sesampasta)
3 msk olivolja
2 tsk citronjuice
1 finriven
vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
salt


PAPRIKARÖRA

3 röda paprikor
1 ½ dl valnötter
1 dl olivolja
2 msk harissa
1 msk granatäppelsirap (Om du inte har granatäppelsirap addera 2 msk citronjuice)
2 msk tahini (sesampasta)
1 tsk socker
salt och peppar


HUMMUS

6 dl kikärtor
4 msk tahini (sesampasta)
1 vitlöksklyfta
½ dl citronjuice
½ dl olivolja
1 tsk spiskummin
½ tsk sumak
salt och peppar



Tillagning

KRONÄRTSKOCKSRÖRA
Skär kronärtskockorna i mindre bitar. Lägg skockorna och vitlök i en mixer, mixa. Tillsätt olja och ost. Smaka av med salt och peppar.


AUBERGINEDIPP
Sätt ugnen på 225 grader.
Stick hål i auberginerna. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten i mitten av ugnen. Baka tills auberginerna är mjuka, ca 30 minuter. Låt svalna. Ansa och ta bort skalet. Mixa aubergineköttet i mixer eller mosa fint med gaffel. Tillsätt tahini. Rör ihop. Blanda i olivoljan. Smaka av med citronjuice, vitlök, salt och spiskummin.

PAPRIKARÖRA
Sätt ugnen på 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Grilla i mitten av ugnen ca 15 min tills skalen börjar bli svarta. Lägg paprikorna i en skål. Täck med en tallrik. Låt stå i ca 15 min. Ta bort tallriken. Dra av skalen. Mixa paprikorna med valnötter och övriga ingredienser med mixer eller stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt i någon timme före servering.

HUMMUS
Skala och pressa vitlök i en mixer. Tillsätt kikärtor. Mixa med mixer eller mixerstav. Tillsätt tahini, olivolja, citronjuice, kryddor. Smaka av med salt och peppar.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se