Sök
         

Grillad kycklingsteak tryffel med klyftpotatis, tomatsalsa och myntakräm

Grillad kycklingsteak tryffel med klyftpotatis, tomatsalsa och myntakräm

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid:45 min

1 paket BBQ KycklingSteak Tryffel

3 bakpotatisar
2 sötpotatisar
olivolja
salt
2 dl riven parmesanost (valfritt)

Tomatsalsa
4 tomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk paprikapulver
2 tsk mald ingefära
½ grön chili, finhackad
3 msk finhackad persilja
1 msk limejuice
salt
olivolja

Myntakräm
2 dl turkisk yoghurt
1 dl crème fraiche
150 g fetaost (går även bra utan ost)
2 dl finhackad mynta
2 msk olivolja
salt och peppar

Till servering: Parmesanost (valfritt)


Tillagning

Sätt ugnen på 250 grader. Borsta och tvätta potatis väl. Skär i grova klyftor. Lägg klyftorna med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla potatisarna med olja. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med salt och färsk riven parmesanost.

Tomatsalsa: Riv tomater på den grova sidan av rivjärnet eller hacka dem fint. Skala och riv vitlök. Lägg tomat och vitlök i en skål. Tillsätt paprikapulver, ingefära, grön chili och persilja. Salta. Ringla över olivolja och limejuice. Blanda ihop ingredienserna.

Börja grilla KycklingSteak på skinnsidan på medelhög värme så den blir krispig i skinnet. Vänd och grilla på köttsidan till en kärntemperatur på 70 grader.

Myntakräm: Blanda yoghurt, crème fraiche och smulad fetaost. Smaka av med salt. Hacka mynta och rör ner. Ringla över olivolja och toppa med peppar.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se