Kycklingsteak-tryffel-grillat
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillad kycklingsteak tryffelmed klyftpotatis, tomatsalsa och myntakräm

45 min | Enkelt

Kyckling, mynta, tomat & tryffel – i det här receptet är hela smakpaletten representerat. Lägg din kycklingsteak på grillen och förbered för en lyxig upplevelse.

Ingredienser

Kycklingsteak och potatis

1 paket
Kronfågel BBQ KycklingSteak Tryffel
3
bakpotatisar
2
sötpotatisar
2 dl
riven parmesanost
olivolja
salt

Tomatsalsa

4
tomater
2
vitlöksklyftor
2 tsk
paprikapulver
2 tsk
ingefära
1
grön chili
3 msk
persilja
1 msk
limejuice
olivolja
salt

Myntakräm

2 dl
turkisk yoghurt
dl
crème fraiche
2 dl
mynta
150 g
fetaost
2 msk
olivolja
salt och peppar
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kyckling, mynta, tomat & tryffel – i det här receptet är hela smakpaletten representerat. Lägg din kycklingsteak på grillen och förbered för en lyxig upplevelse.

Så här gör du

Klyftpotatis: Sätt ugnen på 250°. Baka och tvätta potatisen väl, och skär potatisen i grova klyftor. Lägg klyftpotatisen med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.

 

Pensla potatisarna med olivolja. Rosta mitt i ugnen i runt 25 minuter. Fortsätt under tiden med resten av receptet.

Toppa gärna med salt och färskt riven parmesanost.

Tomatsalsa: Riv tomater med den grova sidan av rivjärnet, eller hacka dem fint. Skala och riv vitlök med rivjärnet.

Lägg den rivna tomaten och vitlöken i en skål. Tillsätt paprikapulver, ingefära, grön chili och persilja. Salta. Ringla över olivolja och limejuice.

Blanda ihop ingredienserna!

Kycklingsteak:

Börja grilla din kycklingsteak på skinnsidan med medelhög värme. Då blir kycklingen extra krispig i skinnet!

Vänd och grilla på köttsidan tills den har en innertemperatur på 70 grader.

Myntakräm:

Smula fetaost och blanda med yoghurt, crème fraiche. Smaka av med lite salt. Hacka ner mynta och rör om.

Ringla över lite olivolja och toppa med peppar!

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!