Grillad kycklingsteak tryffelmed klyftpotatis, tomatsalsa och myntakräm
Ingredienser
Kycklingsteak och potatis
Tomatsalsa
Myntakräm
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyckling, mynta, tomat & tryffel – i det här receptet är hela smakpaletten representerat. Lägg din kycklingsteak på grillen och förbered för en lyxig upplevelse.
Så här gör du
Klyftpotatis: Sätt ugnen på 250°. Baka och tvätta potatisen väl, och skär potatisen i grova klyftor. Lägg klyftpotatisen med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla potatisarna med olivolja. Rosta mitt i ugnen i runt 25 minuter. Fortsätt under tiden med resten av receptet.
Toppa gärna med salt och färskt riven parmesanost.
Tomatsalsa: Riv tomater med den grova sidan av rivjärnet, eller hacka dem fint. Skala och riv vitlök med rivjärnet.
Lägg den rivna tomaten och vitlöken i en skål. Tillsätt paprikapulver, ingefära, grön chili och persilja. Salta. Ringla över olivolja och limejuice.
Blanda ihop ingredienserna!
Kycklingsteak:
Börja grilla din kycklingsteak på skinnsidan med medelhög värme. Då blir kycklingen extra krispig i skinnet!
Vänd och grilla på köttsidan tills den har en innertemperatur på 70 grader.
Myntakräm:
Smula fetaost och blanda med yoghurt, crème fraiche. Smaka av med lite salt. Hacka ner mynta och rör om.
Ringla över lite olivolja och toppa med peppar!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett