Sök
         

Grillad Lårfilé Sriracha med bakad blomkål

Grillad Lårfilé Sriracha med bakad blomkål

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: ca 60 minuter
1 blomkålshuvud ca 800g
1 tsk flingsalt
2 tsk paprikapulver
150 g smör, rumstempererat
3 pressade vitlöksklyftor
2 dl riven parmesanost
½ dl rostade solroskärnor
½ dl rostade hasselnötter, grovt hackade

Till servering: Hackad gräslök

Tips på röra: Auberginedipp



Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa blomkålen, men ta inte bort blomkålsbladen. Lägg det hela blomkålshuvudet på en plåt med bakplåtspapper och salta. Lägg smör i en bunke tillsammans med paprikapulver och vitlök. Vispa upp med en elvisp i ca 1 min. Smöra in blomkålshuvudet med en 1/3 av vitlökssmöret och baka i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader grill. Blanda resten av smöret med parmesanost. Grädda längst ned i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut blomkålen ur ugnen när den är gyllenbrun, strö över solroskärnorna och hasselnötter. Toppa med gräslök.

Grilla lårfiléerna på direkt värme så de får fin färg. Grilla sedan färdigt på indirekt värmen till en kärntemperatur på 70 grader.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se