Sök
         

Grillad Minutfilé med färskpotatissallad med zucchini, mango och fetaost

Grillad Minutfilé med färskpotatissallad med zucchini, mango och fetaost

Ingredienser

4 personer

Tillagningstid: ca 30 minuter

1 paket BBQ Minutfilé Pepper

Potatissallad
500 g färskpotatis
salt
smält smör
500 g zucchini
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm peppar
100 g bladspenat eller babyspenat
2 dl cashewnötter
4 dl tärnad mango
150 g fetaost

Dressing:
1 hackad röd chili
3 msk strimlad mynta
1 lime, rivet skal och juice
2 msk olivolja
1 tsk flytande honung
salt

Till servering: Gräslök och mynta
Tips på röra: Hummus


Tillagning

Blanda ingredienserna till dressingen. Ställ kallt. Borsta och skölj potatisen. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda potatisen med smält smör. Grilla krispiga på grillen. Skär zucchini i tunna skivor på längden. Pensla med olivolja. Salta och peppra. Grilla ca 5 minuter på varje sida. Lägg spenat på ett fat. Fördela zucchinin och potatisen ovanpå. Toppa salladen med nötter, mango samt smula över osten. Ringla över dressing. Toppa med gräslök och mynta.

Grilla kycklingen först på direkt värme så den får färg. Lägg sedan över på indirekt värme. Grilla till en kärntemperatur på 70 grader.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se