Sök
         

Grillade kryddmarinerade kycklinglår med sommarsallad

Grillade kryddmarinerade kycklinglår med sommarsallad

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 30-40 min

8-10 kycklinglår
Salt
1 huvud romansallad
2 majskolvar
1 knippe rädisor
10 cocktailtomater på kvist
500 g grön sparris
1 knippe späda morötter
1 knippe färsk lök
400 g färsk potatis
50 gr vattenkrasse eller spenat
20 g ramslök
1 knippe körvel
1 knippe bladpersilja
Rapsolja och vinäger till dressing

Tillagning

Tänd grillen i god tid så att du får bra glöd. Grilla låren ovan glöden. Flytta sedan till den sidan utan kol under och låt vila ca 10-12 min. Sätt då gärna på locket. Kolla gärna med termometer, skall vara 75-80°.

Grilla även majskolven och skär ner i bitar eller skär av kornen. Förväll sparris, lök och morötter i kokande vatten och avstanna i isvatten. Skär sedan i bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och kyl av. Skär ner övriga grönsaker till en sallad och blanda med vinäger och olja precis innan servering.

Smaklig måltid!



Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG395 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se