Sök
         

Grillade Kycklingben med bakad sötpotatis och krämig chimichurri

Grillade Kycklingben med bakad sötpotatis och krämig chimichurri

Ingredienser

4 personer

Tillagningstid: ca 60 minuter

1 paket Stinas Kycklingben Majsgrits & Vitlök

4 små sötpotatisar
olivolja, salt och peppar

Chimichurri:
2 vitlöksklyftor
2 dl färsk mynta
½ röd chili eller 1 tsk harissa
(nordafrikansk stark röd sås)
1 dl olivolja
2 msk limejuice
½ tsk strösocker
½ röd paprika
2 dl turkisk yoghurt
salt och peppar
rostad lök

Till servering: rostad lök




Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader. Gnid potatisen med olivolja. Salta och peppra. Baka potatisen i ugnen tills den är mjuk rakt igenom, ca 30 minuter till 1,5 timme, beroende på potatisens storlek. Hacka vitlök och mynta fint. Kärna ur chilin och finhacka. Blanda allt i en skål. Tillsätt olja, limejuice och socker. Hacka paprika och vänd ner. Blanda i yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Servera som en öppnad bakad potatis. Toppa med chimichurri och rostad lök. Smaka av med salt och peppar.

Grilla kycklingbenen på indirekt värme tills innertemperaturen är 82°C, 35–40 minuter. Vänd dem då och då.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se