Sök
         

Grillade Kycklingben med somrig spenatsallad

Grillade Kycklingben med somrig spenatsallad

Ingredienser

4 personer

Tillagningstid: ca 60 minuter

1 paket BBQ Kycklingben Paprika & Vitlök

Somrig spenatsallad
2 nektariner
1 silverlök
1 knippe rädisor
½ gurka
2 dl valnötter
150 g labneh (nordafrikansk yoghurtost)
100 g bladspenat eller babyspenat
3 msk olivolja
1 msk citronjuice
1 tsk harissa (nordafrikansk stark röd sås)
1 knippe dill
salt och peppar

Till servering: Dill

Tips på röra: Paprikaröra



Tillagning

Skär nektarinerna i klyftor. Skala löken. Ta bort blast och ansa rädisorna. Skiva lök, rädisor och gurka tunt. Hacka valnötterna grovt. Rosta i torr stekpanna. Lägg spenaten på ett fat. Fördela lök, rädisor och gurka ovanpå. Blanda olivolja, citronjuice, harissa, salt och peppar. Ringla sedan dressingen över grönsakerna. Lägg på nektariner och labnehost. Strö sedan över nötter och toppa med grovt, hackad dill.

Grilla kycklingbenen på indirekt värme tills innertemperaturen är 82°C, 35–40 minuter. Vänd dem då och då.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se