Sök
         

Grillade kycklinglår med aubergine, yoghurt och gurksallad

Grillade kycklinglår med aubergine, yoghurt och gurksallad

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 20 min

800 g marinerade kycklinglår (ca 200 g per person)
2 auberginer (skivade på längden ca 1,5 cm tjocka skivor)
1 tsk hackad vitlök
3-5 msk olivolja
1 msk rivet citronskal
1 gurka
2 dl grekisk yoghurt (meze)
80 g urkärnade kalamata oliver
12 cocktailtomater på kvist
1 kruka basilika
3 msk citronjuice
Svartpeppar, havssalt

Tillagning

Tänd grillen och se till att ha bra glöd. Grilla låren med skinnsidan nedåt på direkt värme så att skinnet får en fin färg och bra grillyta. Vänd och grilla sedan på indirekt värme och gärna med lock på. Kolla gärna med termometer 80° i innertemp inne vid benet så är den klar.

Blanda olivolja, vitlök och citronskal. Pensla auberginen med detta, salta och peppra och grilla på hög värme ca 1-2 min på varje sida. Skala och tärna gurkan och blanda med yoghurt, salt, peppar och citronjuice. Lägg detta ovanpå auberginen och garnera med delade tomater, oliver och basilika.

Smaklig måltid!



Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG496 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se