Sök
         

Grillade kycklinglår med grönskande potatissallad

Grillade kycklinglår med grönskande potatissallad

Ingredienser

4 portioner

900 g Kronfågel kycklinglår
Kött & grill krydda
750 g delikatesspotatis eller sparrispotatis
2 msk olja
1/2 tsk gurkmeja
Flingsalt och peppar
1 burk marinerade kronärtsskocksbottnar 290 g avrunnen vikt 180 g
150 g förvälld suger snap ärter
1 knippe rädisor
1 mindre påse ruccola

Tillagning

Krydda kycklinglåren med kött & grillkrydda runt om och lägg i en form. Stek i 225° C i ca 30 min eller tills de blir klara.
Skrubba potatisen, skär i skivor och lägg på bakpappersklädd långpanna. Blanda olja med gurkmeja och ringla över potatisen. Blanda med händerna tills oljan täcker potatisens alla ytor. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Stek i 200° C tills gyllengul färg och potatisen är genomstekt. Blanda med kronärtsskocksbottnar, suger snaps, klyftade rädisor och sallad.

Tips! Blanda en klar valfri dressing och häll över salladen.

Smaklig måltid!



Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG328 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se