Sök
         

Grillade kycklinglår med sallad på färskpotatis, gräddfil, rödlök och örter

Grillade kycklinglår med sallad på färskpotatis, gräddfil, rödlök och örter

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 20 min

8 kycklinglår( Salt och peppar)
1 kg färskpotatis
2 dl gräddfil
2 finhackade rödlökar
1 dl kallpressad rapsolja
½ dl rödvinsvinäger
3 msk grov senap (skånsk)
Blandade färska örter, dill, persilja, gräslök
Kavringkrutonger eller brödkrutonger

Tillagning

Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock.

Salta och peppra låren och grilla först på den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg sedan på sidan utan kol och lägg på locket. Grilla tills de har nått en temperatur på 75-80°.

Koka potatisen mjuk i saltat vatten och häll av. Blanda en vinegrette på rapsolja, vinäger och senap och vänd ner i potatisen medan den är varm. Häll upp på ett fat eller en skål och toppa med rödlök, örter, krutonger och gräddfil. Salta och peppra.

Smaklig måltid





Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG440 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se