Sök
         

Hel grillkyckling med sallad på rostade grönsaker och mozzarella

Hel grillkyckling med sallad på rostade grönsaker och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 20 min

1 hel grillkyckling
1 aubergine, tärnad
1 zucchini, tärnad
1 vitlöksklyfta, hackad
1/2 dl olivolja
2 förp mozzarella
16 körsbärstomater, delade
1 påse ruccola, ca 50 g
Salt och peppar

Basilika-vinägrett
Ca 1 kruka basilika
3 msk balsamvinäger
5 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Tillagning

Blanda vinäger med salt och peppar och vispa i oljan. Strimla basilikan och blanda i.

Sätt ugnen på 220° grill. Tärna aubergine och zucchini och blanda med vitlök, salt, peppar och olivolja. Rosta i ca 10–12 min i ugnen och ta ut för att svalna. Blanda med tomater, spenat och ruccola riven i bitar. Servera med grillkyckling och basilikavinägrett.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com