Sök
         

Helgkyckling med lårfilé

Helgkyckling med lårfilé

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 40 min (varav 25 min i ugn)

4 portioner kokt ris
500-600 g Kronfågel kycklinglårfiléer
Salt och peppar
Smör till stekning

Sås
3 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 dl vitt vin
Maizena ljus snabbredning
1 knippe hackad persilja

Garnering
Ca 150 g tärnad bacon

Tillagning

Bottna med kokt ris i en smord form, packa till. Krydda lårfiléerna väl, bryn dem runt om ett par minuter i en panna. Fördela dem över det kokta riset. Koka ihop grädde, fond och vin till en sås, red ev. av med maizena till en lagom tjock sås. Vänd ner ca hälften av persiljan och häll över kycklingen.
Stek i 225° C i 20-25 min. Kolla med sticka, köttsaften ska vara klar, dvs. utan rosa inslag. Vid servering strös knaperstekt bacon och resterande hackad persilja över.

Smaklig måltid!



Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG227 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com