Starka-kycklingben-med-en-höstig-rödbetssallad
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Heta kycklingben med en höstig rödbetssallad

15 min | Enkelt

En rustik och god rödbetssallad serveras med nygrillade kycklingben. Färska valnötter ger en ökad krispighet och mezeyoghurt ger en härlig syrlighet.

Ingredienser

Rödbetssallad

400 g
inlagda rödbetor, skivade
2
äpplen, tärnade
2 msk
grov senap
3 msk
rapsolja
4 msk
valnötter, hackade
4
salladslökar
salt och peppar

Mezeyoghurt

2 dl
mezeyoghurt
1 tsk
fänkålsfrö, malet
1 tsk
kummin, malen
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En rustik och god rödbetssallad serveras med nygrillade kycklingben. Färska valnötter ger en ökad krispighet och mezeyoghurt ger en härlig syrlighet.

Så här gör du

Sallad
Skiva inlagda rödbetor och tärna äpplen. Blanda ihop med senap och olja. Smaka av med lite salt och peppar. Hacka valnötter. Strimla salladslök. Blanda ner i salladen.

Yoghurt
Blanda yoghurt med kryddor. För en lite hetare smak, tillsätt lite chiliflakes eller cayennepeppar.

Kycklingen
Krydda kycklingben med dina favoritkryddor samt salt och svartpeppar, eller titta in på ett av våra andra recept för inspiration. Lägg kycklingen på grillen eller grilla i ugnen*. Grilla tills kycklingen håller 82 grader vid tjockaste stället på benet.
Sätt ugnen på 200°C varmluft (225°C vanlig ugn) i ca 25 min.

Servering
Servera salladen med de nygrillade kycklingbenen.

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Innehåll: 100 % svensk kyckling. Ursprung Sverige då den är både uppfödd på svenska gårdar och slaktad i Sverige. Läs gärna mer om Kronfågels svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!