Sök
         

Julkycklingköttbullar med rödvinsbrässerad rödkål

Julkycklingköttbullar med rödvinsbrässerad rödkål

Ingredienser

4 personer

1 pkt kycklingfärs 500 g
1 ägg
3 msk ströbröd
3 msk vatten
2 tsk salt
1 tsk malen kryddpeppar
smör och olja till stekning

Tillagning

Blötlägg ströbrödet i vatten i ca 5 min.
Blanda sedan alla ingredienser till en fast smet. Provstek gärna och smaka så att de smakar gott.
Rulla till köttbullar och stek i panna. Kolla med termometer, innertemp 70°C. Efterstek eventuellt i 100°C i ugn tills de är genomstekta.

Ingredienser

Rödvinsbrässerad rödkål 4 pers
Ca 500–600 g strimlad rödkål
2 rödlökar, skivade
2 lagerblad
1 kanelstång
3 1/2 dl rödvin (gärna fruktigt och mustigt)
3 msk honung
2–3 msk rödvinsvinäger
Salt och peppar
Olja till fräsning



Hetta upp en kastrull och tillsätt lite olja.
Tillsätt rödkål, rödlök och fräs utan att ta färg ca 30–40 sek.
Häll på vinet och lägg i kanel och lagerblad.
Sjud ca 15 min och låt vinet koka in nästan helt.
Kålen ska vara mjuk men inte sönderkokt.
Smaka av med honung, salt, peppar och vinäger.
Ta ur kanelstång och lagerblad vid servering.
Tips! Denna rätt blir jättebra att göra dagen innan.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com