Sök
         

Kormagryta med kyckling och curryrostade kikärtor och sesamnaan-bröd

Kormagryta med kyckling och curryrostade kikärtor och sesamnaan-bröd

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 1 timme
1 förpackning Minutstrimlor – Lårfilé, 550 g
1 gul paprika
1 rödlök
1 msk riven ingefära
raps- eller olivolja till stekning
1 burk kormasås, 350 g + 1 dl vatten
1 tsk salt och nymalen svartpeppar efter smak
färsk mynta
Curryrostade kikärtor
1 förpackning kikärtor, 380 g
1 vitöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk curry
1 tsk salt
Naanbröd
1 förpackning naanbröd, 260 g
20 g smör
1 msk sesamfrön, gärna svarta och vita
2 tsk flingsalt
Till servering
Basmatiris

Tillagning

Curryrostade kikärtor: Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna och låt de rinna av på dubbla hushållspapper. Skala och riv vitlöken. Rör i ihop vitlök, olivolja, curry och salt och blanda runt med kikärtorna i en skål. Fördela dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen cirka 45 minuter. Skaka om en gång.
Naanbröd: Höj ugnsvärmen till 200 grader. Bred smör på bröden och strö på sesamfrön och salt och värm dem i ugnen cirka 8 minuter.
Kormagryta: Skär paprika och rödlök i grova bitar. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Stek paprika och rödlök med ingefäran i cirka 5 minuter tills det mjukar lite. Ta upp och lägg åt sidan. Tillsätt lite mer olja och stek kycklingen 5-6 minuter runt om i omgångar så den blir gyllene. Salta och peppra. Lägg i grönsakerna och häll på kormasåsen och vattnet låt allt bli varmt. Servera med ris, mynta, rostade kikärtor och naanbröd.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se