Sök
         

Kronfågels klimatsmarta BBQ-tallrik

Kronfågels klimatsmarta BBQ-tallrik

Ingredienser

1 portioner
Tillagningstid: ca 45 minuter
Kycklingsteak, 150 gram
ca 200 gram grönsaker, till exempel squash, majskolv, cocktailtomater, svamp
1 bakpotatis eller ca 200 gram färskpotatis
1 stor tomat + ev. rödlök, koriander och chili – eller ca 4 msk färdig tomatsalsa
Picklad rödlök, 2 msk
Coleslaw på matyoghurt (2 tsk), majonnäs (1 tsk) samt morot och vitkål (60 gram)
Sallad med färska bladgrönsaker, tomater, gurka, (ca 85 gram totalt) samt 1 tsk rapsolja
Bönor, 40 gramTillagning

Potatis: Skrubba potatisen noga och baka den i ugn, 200-225 grader ca 45 minuter beroende på storlek. Om du väljer färskpotatis, koka den i lättsaltat vatten ca 15 minuter tills den blivit mjuk.
Förbered under tiden grönsaker och tillbehör enligt nedan.
Tips! Tillbehören kan även förberedas dagen innan.
Kyckling: Torka av kycklingsteaken lätt med hushållspapper. Grilla på medelvärme och vänd då och då. Låt den bli genomstekt och krispig på ytan.
Grillade grönsaker: Skölj och ansa grönsakerna, skär dem i grova bitar eller skivor. Skär hel majskolv i 2-3 bitar. Stick hål i tomaterna med en gaffel så att de håller bättre på grillen. Trä grönsakerna på grillspett om du vill, det går även bra att lägga dem direkt på grillgallret. Pensla lätt med lite olja och grilla tills de fått fin färg.
Tomatsalsa: Skölj tomaten och skär i småbitar. Lägg upp i en liten skål och smaksätt om du vill till exempel med finhackad lök, färsk koriander, cayennepeppar eller chili, samt lite salt och peppar. Det går även bra att använda färdig tomatsalsa – finns i texmex-sortimentet.
Coleslaw: Skala en liten morot och riv den grovt. Skär vitkålen i fina strimlor. Blanda kål och morot med matyoghurt och majonnäs, smaka av med lite salt och peppar.
Picklad rödlök: Skala och skär en rödlök i fina strimlor. Koka upp 3 msk vitvinsvinäger och 1 tsk socker. Lägg i lökstrimlorna och låt koka någon minut. Lägg upp i en liten skål och låt svalna innan servering.
Bönor: Koka upp lite vatten i en kastrull, mängden vatten ska knappt täcka mängden bönor. Lägg i bönorna i kokande vatten någon minut, häll av kokvattnet och låt svalna. Strö över lite flingsalt om du vill.
Sallad: Skölj bladgrönsaker, tomat och gurka. Skär i bitar och lägg i en skål. Ringla över lite rapsolja, lite salt och peppar, samt pressad citron om du vill.
Servera nygrillad kycklingsteak tillsammans med potatis, såser och grönsaker.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se