Sök
         

Kryddig ”pulled chicken” med rödkålssallad på surdegsbröd

Kryddig ”pulled chicken” med rödkålssallad på surdegsbröd

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 45 min

8 kycklinglår
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 dl BBQ-sås (finns färdig att köpa)
Salt, peppar, kryddnejlika, kanel, ingefära, stjärnanis, Anchochilipulver
½ litet huvud rödkål
1 apelsin (rivet skal och juice)
1 citron (rivet skal och juice)
10 salladslökar
1 röd chili (finhackad)
1 dl majonnäs
1 surdegsbröd

Tillagning

Krydda och baka låren i ugnen ca 40 min på 130°. Kontrollera att de är färdiga genom att köttet släpper lätt från benen. Låt köttet svalna och riv det sedan i strimlor (använd 2 gafflar, men se upp så att du inte får med brosk eller benbitar!) Skiva och svetta lök och vitlök i en kastrull i ca 10 min.

Blanda löken med kycklingköttet och vänd i BBQ-såsen och smaka av. Strimla kålen fint och salta lätt. Pressa ur vätskan med händerna och blanda med apelsin, citron och chili. Smaka av. Arrangera kycklingen på smörstekt bröd med kålsallad, skivad salladslök och majonnäs.

Smaklig måltid!




Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG463 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se