Sök
         

Kryddstekt kycklingklubba med rostade grönsaker och gräslöksyoghurt

Kryddstekt kycklingklubba med rostade grönsaker och gräslöksyoghurt

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 40 min

4 st kycklingklubbor från Kronfågel
1 krm chilipulver
1 krm kanel
1 krm spiskummin
2 morötter
1 gul lök
2 potatisar
1 fänkål
1 bit rotselleri ca 100g
1 zucchini
2 dl yoghurt
1 tsk dijonsenap
30 g gräslök
Salt och peppar

Tillagning

Sätt ugnen på 150° varmluft (175° i vanlig ugn). Blanda kryddorna. Salta och krydda klubborna och stek i panna på skinnsidan på medelhög värme så att skinnet blir krispigt, ca 5-8 min. Vänd och stek ca 3 min på andra sidan. Lägg på en plåt och stek i ugnen ca 30-40 min beroende på storlek. Testa gärna med en termometer. Vid 82° så är köttet fortfarande saftigt och gott.

Skär ner grönsakerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg på samma plåt som kycklingen och låt dessa gå med samtidigt med klubban i ugnen tills de blir mjuka. Blanda yoghurt med gräslöken och senap och smaka av med salt.

Smaklig måltid!




Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG409 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se