Sök
         

Kryddstekt Minutfilé och couscoussallad med chorizo, oliver och marinerade kronärtskockor

Kryddstekt Minutfilé och couscoussallad med chorizo, oliver och marinerade kronärtskockor

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 25-30 minuter

4 st Minutfiléer
Smör och olja till stekning
6 dl kyckling- eller vegetarisk buljong
3 dl couscous
200 g marinerade kronärtskockor i klyftor
100 g urkärnade oliver
100 g rostad röd paprika, skivad
3 msk rostad lök
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk malet korianderfrö
150 g chorizo, strimlad
2 msk färsk mynta och persilja
1 citron, rivet skal och saft
Salt och peppar

Tillagning

Koka upp buljongen och slå över couscousen. Täck med lock och låt svälla ca 10 min. Rör om couscousen och blanda i grönsaker, chorizon och örter. Smaka av med citronjuice och skal. Krydda kycklingen och stek i pannan med smör och olja i ca 5 min. Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt.

Smaklig måltid!



Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG567 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com