Sök
         

Kyckling shakshuka

Kyckling shakshuka

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 45 minuter
Tomatsås: 1 kg färska tomater
1 gul lök, finhackad
2 stjälkar selleri, hackad
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen spiskummin
1⁄2 tsk starkt paprikapulver
3 msk finhackad färsk persilja
3 msk finhackad färsk koriander
3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk olivolja salt

Köttbullar:
1⁄2 kg kycklingfärs
1 gul lök, finhackad
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1⁄2 tsk malen kanel
1/4 tsk svartpeppar
1/4 tsk starkt paprikapulver
1 msk hackad färsk persilja
1 msk hackad färsk koriander
4 ägg




Tillagning

1. Riv tomaterna på rivjärn och blanda
de övriga ingredienserna till såsen i en tagine eller i en stor, djup stekpanna. Lägg på locket och sjud i 15–20 minuter på medelvärme (om du använder en tagine placera enkronor mellan plattan och taginen).
2. Blanda alla ingredienser till köttbullarna, använd händerna. Arbeta inte köttfärsen för länge, då blir köttbullarna kompakta och torra. Rulla till små runda bollar.
3. Tillsätt 1⁄2 dl vatten i tomatsåsen och lägg i köttbullarna, lägg på locket. Låt koka i cirka 20 minuter på medelvärme tills såsen är tjock.
4. Knäck äggen över köttbullarna, lägg på locket och låt koka i ytterligare 5–6 minuter. Äggvitan ska vara fast och äggulan lös. Servera och ät direkt.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se