Sök
         

Kycklingbacon med äggröra

Kycklingbacon med äggröra

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 10-15 minuter

200 g Kronfågel Kycklingbacon
6 ägg
3 msk grädde
Salt och peppar
4 msk gräslök

Tomatsallad
2 msk solrosfrön, rostade
4 tomater, tärnade
1 rödlök, finhackad
2 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
Salt och peppar

Tillagning

Stek kycklingbaconet i panna. Knäck upp äggen och tillsätt grädden, vispa lätt. Häll ägg- och gräddblandningen i en kastrull. Sjud på svag värme under ständig omrörning tills äggen koagulerar. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hackad gräslök och servera genast tillsammans med baconet och tomatsalladen.

Tomatsallad
Rosta solrosfrön i en het, torr stekpanna och ställ åt sidan för att svalna. Tärna tomaterna och finhacka löken. Lägg i en skål. Tillsätt vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar. Toppa med solrosfröna.

Smaklig måltid!




Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG585 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se