Sök
         

Kycklingben med tomatfylld och fetaostgratinerad zucchini

Kycklingben med tomatfylld och fetaostgratinerad zucchini

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 15 min

8–10 grillade kycklingben
2 medelstora zucchini
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk färsk dragon, hackad
Rapsolja till stekning
Salt och peppar
200 g fetaost
50 g valnötter, rostade


Tillagning

Dela zucchinin på längden och skrapa ut kärnhuset med en sked och salta i zucchinin. Behåll och hacka ner kärnhuset till mindre bitar. Fräs lök och vitlök i en kastrull med lite olja, tillsätt tomatpuré och fräs 30 sekunderunder, tillsätt sedan kärnhuset och fräs i ytterligare 1 min. Blanda i krossade tomater och koka ihop till en fast kompott. Smaka av med salt, peppar och dragon. Lägg tomatblandningen i längderna av zucchinin och toppa med smulad fetaost. Gratinera i 200° ugn i ca 15 min. Strö över med valnötter och servera med grillade kycklingben. Dekorera gärna med färska kryddor.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com