Sök
         

Kycklingbollar i kokossås

Kycklingbollar i kokossås

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

500 g kycklingfärs
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
½ tsk peppar

Kokossås:
1 burk kokosgrädde
1 hackad chili (går att plocka bort)
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 tsk strösocker
Salt & peppar

Till servering: Kokt ris, hackade cashewnötter & koriander


Tillagning

1. Blanda kycklingfärs, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till stora bollar och bryn runt om i smör i en stekpanna. Genom att steka bollarna får du en fin yta men går även bra att koka direkt i kokossåsen.
2. Koka upp kokosgrädden tillsammans med övriga ingredienserna, smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i kycklingbollarna och låt sjuda i ca 5-10 minuter.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se