Sök
         

Kycklingklubba med quinoasallad och stekt svamp

Kycklingklubba med quinoasallad och stekt svamp

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 20 min

4 kycklingklubbor
2 dl quinoa
4 dl kycklingbuljong
1–2 röda paprikor, tärnade
1–2 morötter, skivade
100 g sockerärtor, skurna i bitar
1 röd chili, skivad
1 rödlök, skivad
1 påse babyspenat, ca 50 g
Salt
Anchochilipulver
Rökt paprikapulver
Rapsolja till stekning
300 g svamp i säsong
1/2 dl olivolja
1/2 dl balsamvinäger


Tillagning

Koka quinoan mjuk i buljongen, häll av vätskan och låt svalna helt. Stek svampen gyllene i olja och krydda med salt och peppar. Marinera sedan svampen direkt i balsamvinäger och olivolja i minst 10 min. Stek moröt-ter, paprika, rödlök och chili och vänd i sockerärtor, salt, anchochili och rökt paprika. Blanda grönsakerna med quinoan och blanda i svampen. Vänd sedan i spenaten och servera med de nygrillade kycklingklubborna.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com