Kycklingköttbullar med blomkålspuré och tomatsallad
Ingredienser
Blomkålspuré
Tomatsallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Köttbullar och en lätt, luftig blomkålspuré som sätter ton i denna krämiga måltid. En fräsch tomatsallad ger måltiden en extra smakskjuts.
Så här gör du
Blomkålspuré: Skala och finhacka schalottenlöken. Skär blomkålen i små bitar, släng mittstocken i komposten. Fräs lök och blomkål i smör i en kastrull. Tillsätt mjölk och grädde. Koka på svag värme i cirka tio minuter tills blomkålen är mjuk. Mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i bitar. Lägg i en skål och blanda ner olja, vinäger, krasse, salt och peppar. Rör om väl.
Stek kycklingköttbullarna i smör under cirka 3 minuter. Servera snyggt blomkålspuré och tomatsallad. Toppa gärna med en grönt ört av valfri sort.
Smaklig måltid!
Kycklingburgare med cheddarost och senapsdressing
Salad Nicoise med kycklinginnerfilé Provencal
Banh mi med kyckling sweet chili-vietnamesisk macka
Foodprepp med kycklinggryta
Quesadillas med Stekt och skivad kyckling Mexican
Tacos med strimlad kycklingbröstfilé ”Taco” med ananassalsa
Sallad med strimlad alspånsrökt kyckling och dijonvinägrett