Sök
         

Kycklingköttbullar med kantareller och ärtstomp

Kycklingköttbullar med kantareller och ärtstomp

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter

300 g Kronfågel Kycklingköttbullar
150 g kantareller
Smör till stekning
1 dl rostad salladstopping

Knallgrönt ärtstomp
1/2 purjolök
100 g grönkål
3 msk olivolja
250 g gröna ärter
1 dl vatten
1/2 citron, juicen
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tillagning

Skiva purjon tunt och finhacka grönkålen. Fräs allt i olivolja i en vid kastrull i cirka 5 minuter utan att det får färg. Tillsätt ärter, vatten och citronsaft. Riv i vitlöken. Salta och peppra. Låt få ett uppkok och dra direkt åt sidan. Mixa till ett fint stomp. Smörfräs kantarellerna.

Stek Kycklingköttbullarna runt om i smör i cirka 3 minuter. Servera med ärtstomp, kantareller och salladstopping.

Smaklig måltid!



Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG662 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com