Sök
         

Kycklingprinskorv med rödvinsbrässerad rödkål

Kycklingprinskorv med rödvinsbrässerad rödkål

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid ca 20 min

1 paket Kycklingprinskorv
Ca 500–600 g strimlad rödkål
2 rödlökar, skivade
2 lagerblad
1 kanelstång
3 1/2 dl rödvin (gärna fruktigt och mustigt)
3 msk honung
2–3 msk rödvinsvinäger
Salt och peppar
Olja till fräsning


Tillagning

Hetta upp en kastrull och tillsätt lite olja. Tillsätt rödkål,
rödlök och fräs utan att det tar färg ca 30–40 sek. Häll på
vinet och lägg i kanel och lagerblad. Sjud ca 15 min och
låt vinet koka in nästan helt. Kålen ska vara mjuk men
inte sönderkokt. Smaka av med honung, salt, peppar och
vinäger. Ta ur kanelstång och lagerblad vid servering.
Snitta prinskorven i ändarna och stek i olja tills
gyllenbruna. Servera med vinbrässerad rödkål.

Tips! Denna rätt blir jättebra att göra dagen innan.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com