Sök
         

Kycklingspett Sweet Texas BBQ med god rostad pumpasallad

Kycklingspett Sweet Texas BBQ med god rostad pumpasallad

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 30 min

Kycklingspett Sweet Texas BBQ
Ca 1,5 kg butternut pumpa
300 g grillad paprika, konserverad
1 dl olivolja
2 rödlökar, skivade
2 citroner, rivet skal och juice
100 g ruccolasallad
1 dl pumpafrön, rostade
Salt och peppar

Tillagning

Värm spetten ca 10 minuter i ugnen på 150°C. Skala och kärna ur pumporna och skär i bitar, ca 2 x 2 cm. Lägg på en plåt, salta och peppra, använd hälften av oljan och rosta pumpan mjuk i 180° ca 15-20 min. Blanda direkt med rödlöken och låt svalna.

Tärna paprikan och blanda i. Gör en dressing på skal och juice från citronen och blanda med hälften av olivolja. Häll dressingen över pumpan och vänd i ruccola precis innan servering. Toppa salladen med pumpafrön och servera tillsammans med de härliga BBQ-kryddade kycklingspetten.

Tips!
Spetten går även att värma i mikron.

Smaklig måltid!




Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG634 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com