Sök
         

Kycklingstroganoff

Kycklingstroganoff

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid 30 minuter

1 förp Minutstrimlor Lårfile, 550 g
1 gul lök
250 g färska champinjoner
Raps- eller olivolja till stekning
2 msk fransk senap
3 msk tomatpuré
2 dl vatten + 1 msk koncentrerad kycklingfond
3 dl syrad grädde
2–3 msk rökig BBQ-sås
1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
2 msk hackad persilja

Till servering
Pasta, ris eller pressad potatis
och grönsallad

Tillagning

Skala löken och hacka den. Klyfta champinjonerna. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och stek löken och champinjonerna i cirka 5 min utan att det bränns. Det ska bara bli lite mjukt. Lägg över i en gryta. Häll lite mer olja i pannan och bryn kycklingen tills den får lite färg, cirka 5 min. Lägg över i grytan. Tillsätt fransk senap och tomatpuré och rör om. Häll vatten och koncentrerad kycklingfond i den odiskade stekpannan och hetta upp och vispa om innan du häller över det i grytan. Låt det sjuda utan lock i 5 minuter. Tillsätt den syrade grädden, bbq-såsen, salt och rejält med peppar och låt det sjuda ytterligare 5 minuter. Strö på lite persilja och servera med pasta, ris eller pressad potatis, och en god sallad.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se