Sök
         

Kycklingtaco med Ananas och Granatäpplesalsa

Kycklingtaco med Ananas och Granatäpplesalsa

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

1 pkt kycklingfärs 500g
2 gul lök
1 tomat
1 påse färdig tacomix krydda
1 dl vatten
12 mjuka tortillas
olja till stekning


Ananas & Granatäppelsalsa
2 granatäpple (1 granatäpple motsvarar ca 2 dl granatäpplekärnor)
½ ananas (går bra med 1 paket fryst ananas)
1/2 gurka
1 rödlök
1 dl finhackad bladpersilja
1/2 dl finhackad mynta
1 tsk sumak
1 tsk ingefära
finrivet skal och pressad saft av 1 lime
3 msk olivolja
salt & peppar

Tahiniyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
3 msk tahini
2 msk citronjuice
1 tsk spiskummin
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk salt



Tillagning

Köttfärs
1. Finhacka lökarna och tomaten och hetta upp en panna.
2. Stek färsen gyllenbrun i olivolja. Tillsätt lök och tomaterna, fräs cirka 2 minuter till.
3. Lägg i tacomixen, stek cirka 30 sekunder och tillsätt vatten. Låt koka på låg värme i cirka 2 minuter. Smaka av med salt och peppar

Ananas & Granatäppelsalsa
1. Dela granatäpplet och slå ur kärnorna.
2. Skala och skär ananasen i mindre bitar. Hacka gurka och lök fint.
3. Blanda försiktigt granatäpple, ananas, gurka, lök, persilja, mynta, kryddorna, finrivet limeskal (tvätta lime ordentligt innan), pressad citronsaft och olja. Smaka av med salt & peppar.

Tahiniyoghurt
1. Rosta spiskummin och paprikapulver i en stekpanna i 1-2 minuter på högvärme.
2. Blanda sedan alla ingredienser till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se