Sök
         

Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 40 minuter

Kycklingfräs och knaprigt skinn
Ca 500 g Bosarp Ekologisk kycklinglårfilé
1–2 tsk chipotlepasta
1 msk rökt paprikapulver
1 msk paprikapulver
1 msk mald spiskummin
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk mald koriander
Salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör
400 g majskorn
Saft från 1 lime
1 dl majonnäs
1 msk chipotlepasta
1 paket fetaost/salladsost, smulad
Färsk koriander, hackad
Tortillabröd
Limeklyftor
Ev. rödlök, picklad

Tillagning

Ta bort skinnet från kycklinglårfilén och strimla det fint. Stek skinnet knaprigt i en stekpanna med olja och låt svalna på hushållspapper.

Strimla kycklinglårfilén fint. Bryn i stekpanna med alla kryddor tills kyck- lingen fått fin färg och är genomlagad, tillsätt lite vatten och låt det koka in så att blandningen blir lite fuktig. Smaka av med salt och svartpeppar.

Rosta majsen i en het stekpanna tills den fått ordentligt med färg och smaka av med salt och pressad lime.

Rör samman majonnäs och chipotlepasta, smaka av med salt. Värm tortillabröden och lägg sedan på kycklingen, rostad majssallad, chipotle- majonnäs och smulad ost. Toppa med knaprigt kycklingskinn, färsk koriander och eventuell picklad rödlök som du gör genom att strimla rödlök fint och blanda med antingen limejuice eller vitvinsvinäger och salt. Låt stå ca 20 minuter. Pressa över limeklyftor efter tycke och smak.

Smaklig måltid!



Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG592 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se