Sök
         

PLANETGOD BURGARE

PLANETGOD BURGARE

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid ca 25 min

1 pkt kycklingfärs 500 g
salt och svartpeppar
olja till stekning
4 skivor bifftomater
ca 30 g sköljd babyspenat
4 hamburgerbröd gärna lite grövre typ

Citronmarinerad rödkål
ca 200 g finstrimlad rödkål
1 tsk salt
3 msk pressad citronjuice
2 msk rapsolja


Chilidressing
2 dl kvarg (typ Kesella)
1 tsk dijonsenap
1 msk sambal oelek
salt


Tillagning

1. Forma färsen till fyra hamburgare, utan att knåda den.
2. Salta och peppra på bägge sidor och stek i panna med olja.
3. Kolla gärna med termometer så du vet om kycklingen är klar.
70° rekommenderas.
4. Stek eller ugnsrosta bröden

Montera till burgare som på bilden med följande tillbehör;

Citronmarinerad rödkål
1. Hyvla kålen med en osthyvel 2. Salta kålen, blanda runt och pressa ur vätskan 3. Blanda med citron och olja.

Chilidressing
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.

TIPS! Inlagd gurka som t ex krispig, sötsyrlig cornichon är gott till burgaren

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se