Sök
         

Prästostgratinerad middagskorv med mandelpotatispuré

Prästostgratinerad middagskorv med mandelpotatispuré

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 40-50 min

500 g Kycklingmiddagskorv, snittad, halvt genomskuren
3 msk dijonsenap
3 msk ketchup
4 tomater, tärnade
2 dl lagrad prästost, riven
1/2 huvud strimlad vitkål
2 gula lökar, skivade
2 äpplen, skalade och skivade
2 dl kycklingbuljong
1/2 dl äppelcidervinäger
3 msk gräslök, finskuren
Salt och peppar

Mandelpotatispuré
500 g skalad mandelpotatis
3 dl mjölk
1/2 del grädde
100 g smör (rumstempererat)

Tillagning

Sätt ugnen på 175°C. Lägg korven på en smord plåt. Pensla på med senap, ketchup, lägg på tomater och toppa med ost. Baka ca 20 min. Fräs kål, lök och äpple i en kastrull tills den blir mjuk. Tillsätt vinäger och kycklingbuljong och koka ca 15 min. Smaka av med salt och peppar och toppa med gräslök vid servering.


Mandelpotatispuré
Koka potatisen mjuk i saltat vatten och häll av vätskan. Ånga av och pressa potatisen. Koka upp grädde och mjölk och rör ner detta i potatisen tillsammans med smöret. Obs! använd inte visp! Smaka av med salt.

Smaklig måltid!



Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG610 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
jenny.fridh@scandistandard.com