Sök
         

Pulled Chicken med tortillas och chipotlesås av Catarina König

Pulled Chicken med tortillas och chipotlesås av Catarina König

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 30 min + 1 tim 40 min i ugn

Pulled chicken
4 st Bosarp Ekologiska kycklingbröstfiléer
2 lökar
4 vitlöksklyftor
2 dl bbq-sås
1 dl ketchup
1 msk whiskey eller konjak
2 msk torkad koriander
2 tsk malen spiskummin
2–2 ½ tsk chipotlepasta
1 msk farinsocker
2 msk flingsalt

Chipotlesås
2 dl crème fraiche, 34 %
1 msk chipotlepasta
Saften från 1/3 lime
Salt efter smak

Tomat- och koriandersallad
200 g plommontomater, på kvist
½ kruka koriander, hackade blad
½ lime, pressad
½ krm flingsalt

Till servering
Tortillas
300 g majs
Ruccola

Tillagning

Lägg kycklingen i en tjockbottnad emaljkastrull med lock eller en vanlig ugnsform. Skiva lök och vitlök fint. Lägg i en skål vid sidan av en stund.

Blanda samman bbq- sås, ketchup, whiskey, koriander, spiskummin, chipotlepasta, farinsocker och 1 tesked salt i en skål.

Sätt ugnen på 150°. Häll över såsen och strö över cirka 1 matsked flingsalt över hela kycklingen. Lägg sedan på lök, vitlök och avsluta med några varv med pepparkvarnen. Lägg på grytlocket, eller täck med dubbla lager aluminiumfolie om du använder en ugnsform. Ställ in i ugnen och stek i 1 timme och 40 minuter tills kycklingen når en innertemperatur om 70°C.

Rör samman crème fraiche, chipotlepasta, lime och salt. Smaka av, ställ in i kylen och låt vila.

Skiva varje tomat i 6–8 små delar. Lägg i en skål. Blanda ner koriandern och pressad lime. Smaka upp med salt.

Rosta majsen i en stekpanna med olja och salt tills det börjar lukta lite popcorn.

Ta ut kycklingen och låt vila i cirka 10 minuter. Dra loss skinnet och börja plocka allt kött. Lägg det i en skål. När allt kött är bortplockat, tillsätt resten av bbq– såsen i skålen. Salta ytterligare lite, smaka av. Servera med alla goda tillbehör.

Smaklig måltid!


 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se