Sök
         

Ragu på kryddstekt kycklinglår med Chilibönor tomat och limeyoghurt

Ragu på kryddstekt kycklinglår med Chilibönor tomat och limeyoghurt

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 20 min

8-12 urbenade kycklinglår
Smör och olja till stekning
1 krm malen stjärnanis eller anisfrö
1 krm malen fänkålsfrö
1 krm rökt paprikapulver
1 burk krossade tomater
1 tsk tomatpuré
1 burk svarta bönor
1 burk black eye bönor
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 röd chili
1 krm malen spiskummin
1 krm malen koriander
1 krm ancho chili
Salt och peppar
1 tsk socker
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk dijonsenap
Skal och juice från 1 lime
1 knippe skuren gräslök

Tillagning

Blanda yoghurten med senap och lime och smaka av med salt.
Krydda de urbenade kycklinglåren med anis, fänkål och paprika och stek med skinnet nedåt i pannan på medelhög värme ca 10-12 min. Skinnet ska bli krispigt. Vänd och stek färdiga på köttsidan ca 5 min. Kolla gärna med termometer, ska vara ca 70° i innertemperatur.

Finhacka löken, vitlöken och chilin under tiden kycklingen steker och fräs detta mjukt i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 10 sek, häll på tomaterna och koka på medelvärme ca 10 min. Tillsätt kryddorna och sockret, smaka av med salt och peppar. Blanda i de avrunna bönorna och koka upp. Dela de stekta låren och lägg ner i grytan. Koka ca 1 min. Toppa med limeyoghurt och skuren gräslök

Tips! För att förkorta tillagningstiden så kan du använda Go Greens färdiga chilibönor.

Smaklig måltid!



Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG393 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se