Sök
         

Stekta kycklinglår med het grönsaksmix

Stekta kycklinglår med het grönsaksmix

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 35 min

900 g Kronfågel kycklinglår
salt och peppar
chilipeppar
smör till stekning
1 stor squash
2 paprikor i olika färger
1 blomkålshuvud
1 röd pepparfrukt
ev 1-2 vitlöksklyftor

Tillagning

Krydda kycklinglåren och snitta dem lätt med vass kniv. Bryn dem i stekpanna och efterstek i 200° C ca 25 minuter. Köttsaften ska vara ofärgad dvs utan rosa inslag. Skär squashen i skivor och sedan i halvor, paprikorna i mindre bitar, blomkålen i små buketter och finhacka pepparfrukten.

Fräs alltsammans i en stor panna tillsammans med skivade vitlöksklyftor och låt det puttra samman något men inte längre än grönsakerna har kvar sin krispighet.
Servera grönsaksmixen till kycklinglåren.

Smaklig måltid!



Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG181 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se