Sök
         

Strimlad kyckling och mangosallad

Strimlad kyckling och mangosallad

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 30 minuter
1 pkt minutstrimlor (550g)

Marinad:
3 vitlöksklyftor
1 grovhackad schalottenlök
2 msk socker
3 msk fisksås
pressad saft av 1 lime
1 msk olivolja
Dressing:
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
finrivet skal av 1 lime
3 msk pressad limesaft
1 msk strösocker

Sallad:
1 finstrimlad rödlök
150 g strimlad vitkål
2 rivna morötter
2 mango
100 g böngroddar
2 dl grovt hackad thaibasilika

Till servering:1dl hackade jordnötter.

Tillagning

1. Lägg allt till marinaden i en skål och mixa. Lägg sedan ned kycklingen och blanda ordentligt. Lått stå i minst 10-15 minuter i rumstemp.
2. Skala och strimla mangon.
3. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen. Vänd runt lök, vitkål, morötterna, mango och böngroddarna.
4. Stek kycklingen i en het panna med marinaden under omrörning.
5. Blanda varma kycklingen med salladen och toppa med thaibasilika och nötter.

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se