Tarte-flambé---pizza-från-Alsace
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Tarte flambé Pizza från Alsace

20 min | Enkelt

Tunn och härligt spröd pizza med ursprung i Alsace. Tarte flambé är inte baserad på tomatsås, utan krämig färskost och lagrad ost i kombination med söt lök och salt kycklingbacon.

Ingredienser

Tarte flambé

Valfri pizzadeg
300 g
Philadelphiaost
2
gula lökar, skivade
150 g
riven ost
2 msk
olivolja
1 msk
timjan, hackad
1 msk
rosmarin, hackad
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Tunn och härligt spröd pizza med ursprung i Alsace. Tarte flambé är inte baserad på tomatsås, utan krämig färskost och lagrad ost i kombination med söt lök och salt kycklingbacon.

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°. Kavla ut pizzadegen tunt på en smord plåt. Stryk ett lager med Philadelphiaost ända ut i kanterna.

Skiva lök och fördela den jämnt över  pizzadagen. Salta, peppra och ringla över olivoljan.

Strimla kycklingbacon och fördela över botten. Strö riven ost över.

Grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Hacka under tiden timjan och rosmarin fint.

Ta ut pizzan och strö örterna över.

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Kronfågels kycklingbacon är tillverkad av 100 % svensk kyckling.

Kycklingen har ursprung Sverige då den är både uppfödd på våra svenska gårdar och slaktad här. Läs gärna mer om våra svenska gårdar under den här länken=>.

Den som är allergisk mot något födoämne bör alltid läsa ingrediensförteckningen på förpackningen noga, även på livsmedel man brukar handla – allt för att vara säker på att innehållet i varan inte har ändrats.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!