Sök
         

Ugnsgrillad hel kyckling med rostad mandelpotatis och champinjoner, citronsky

Ugnsgrillad hel kyckling med rostad mandelpotatis och champinjoner, citronsky

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid:ca 30-40 min + tid i ugnen ca 1-2 t beroende på storlek.

1 hel Bosarpkyckling ca 2 kg
3 citroner
1 hel vitlök
2 dl olivolja
600 g mandelpotatis, skalad
400 g champinjoner, delade
2 rödlökar, skivade
1 kruka timjan
4 dl kycklingbuljong
50 g smör
Maizena till redning
Salt och peppar

Tillagning

Förbered kycklingen genom att krydda runt om med salt och peppar. Gnid in skinnet med citronjuice från 1 citron och lite olivolja. Dela 1 hel vitlök och 1 citron, lägg inuti kycklingen med lite timjan. Grilla sedan på ugnsgaller (med en plåt under) på 175° i ca 30 min och sänk sedan värmen till 130° och låt kycklingen grilla till temperaturen vid låret är 80°. Tiden beräknas på storleken av kycklingen men räkna med minst 1 ½ timme för 2 kg.

Dela champinjonerna i 4 delar, blanda svampen med olivolja och dela potatisarna på längden. Krydda med salt och peppar. Stek potatisen i panna så att den får färg. Lägg svamp och potatis på plåten under kycklingen och låt det bakas tillsammans så att alla smakerna blandas.

Hacka timjan och blanda med potatis och svamp när den är klar. Vänd i löken. Koka upp kycklingbuljongen och smaka av med rivet citronskal och juice. Red av och mixa i smöret med stavmixer. Skär ur de olika delarna på kycklingen och skiva upp vid servering.

Smaklig måltid!
Vill du läsa detta recept i din mobil ? Praktiskt när du handlar ! Skicka ett SMS med texten FREDAG563 till nummer 71160 så får du tillbaka SMS med en länk till en mobil version av detta recept. Tjänsten är kostnadsfri, du betalar endast vanlig SMS taxa. Du måste ha en mobil med fungerande Wap-inställningar för att kunna använda recepttjänsten. (din normala GPRS-taxa gäller)

 

 

 

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se