Apelsinstekt-hel-kyckling-med-apelsinbrässerad-fänkål-och-baconpotatis
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Apelsinstekt kyckling med apelsinbräserad fänkål och baconpotatis

80 min | Enkelt

Denna festliga kyckling är gjord med apelsintema. Apelsinbräserad fänkål och baconpotatis höjer smakupplevelsen ytterligare några snäpp.

Ingredienser

1
Kronfågel Gårdskyckling
4
apelsiner, skal och juice
1 tsk
anchochilipulver
2
fänkål
3 dl
kycklingbuljong
50 g
smör

Baconpotatis

400 g
mandelpotatis, skalad
1 paket
bacon
1 dl
crème fraiche
2 msk
gräslök, skuren
1 dl
lagrad ost, riven
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Denna festliga kyckling är gjord med apelsintema. Apelsinbräserad fänkål och baconpotatis höjer smakupplevelsen ytterligare några snäpp.

SÅ HÄR GÖR DU

Värm ugnen till 200° varmluft (210° i vanlig ugn). Riv skalet av apelsinerna. Salta och peppra kycklingen inuti och runt om.

Gnid in kycklingen runt om med apelsinskal och achochili.

Lägg på ett ugnsgaller med en plåt under och sätt i mitten av ugnen. Baka på 200° (210° i vanlig ugn) i 15 minuter så att skinnet får fin färg.

Sänk sedan värmen till 120° och baka ytterligare 45 – 50 minuter. Kolla gärna med termometer vid kycklingens lårben. Ska vara 70°.

Ta ut kycklingen och låt vila i 15 minuter innan du skär.

Skär under tiden fänkålen i tunna klyftor och stek i panna med lite olja så att den får fin färg.  Tillsätt apelsinjuice och buljong och sänk värmen så att det bara sjuder. Täck gärna pannan med ett lock.

Koka mjuka och lyft ur klyftorna, mixa ner smöret och smaka av med salt och peppar. Lägg i klyftorna igen.

Stek bacon krispigt i panna och skär i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, häll av vattnet och ånga av potatisen.

Krossa med en träslev och blanda i bacon, crème fraiche, ost och avsluta med gräslök. Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!