
Apelsinstekt kyckling med apelsinbräserad fänkål och baconpotatis
Ingredienser
Baconpotatis

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Denna festliga kyckling är gjord med apelsintema. Apelsinbräserad fänkål och baconpotatis höjer smakupplevelsen ytterligare några snäpp.
Så här gör du
Värm ugnen till 200° varmluft (210° i vanlig ugn). Riv skalet av apelsinerna. Salta och peppra kycklingen inuti och runt om.
Gnid in kycklingen runt om med apelsinskal och achochili.
Lägg på ett ugnsgaller med en plåt under och sätt i mitten av ugnen. Baka på 200° (210° i vanlig ugn) i 15 minuter så att skinnet får fin färg.
Sänk sedan värmen till 120° och baka ytterligare 45 – 50 minuter. Kolla gärna med termometer vid kycklingens lårben. Ska vara 70°.
Ta ut kycklingen och låt vila i 15 minuter innan du skär.
Skär under tiden fänkålen i tunna klyftor och stek i panna med lite olja så att den får fin färg. Tillsätt apelsinjuice och buljong och sänk värmen så att det bara sjuder. Täck gärna pannan med ett lock.
Koka mjuka och lyft ur klyftorna, mixa ner smöret och smaka av med salt och peppar. Lägg i klyftorna igen.
Stek bacon krispigt i panna och skär i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, häll av vattnet och ånga av potatisen.
Krossa med en träslev och blanda i bacon, crème fraiche, ost och avsluta med gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad