
Apelsinstekt kyckling med apelsinbräserad fänkål och baconpotatis
Ingredienser
Baconpotatis

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Denna festliga kyckling är gjord med apelsintema. Apelsinbräserad fänkål och baconpotatis höjer smakupplevelsen ytterligare några snäpp.
Så här gör du
Värm ugnen till 200° varmluft (210° i vanlig ugn). Riv skalet av apelsinerna. Salta och peppra kycklingen inuti och runt om.
Gnid in kycklingen runt om med apelsinskal och achochili.
Lägg på ett ugnsgaller med en plåt under och sätt i mitten av ugnen. Baka på 200° (210° i vanlig ugn) i 15 minuter så att skinnet får fin färg.
Sänk sedan värmen till 120° och baka ytterligare 45 – 50 minuter. Kolla gärna med termometer vid kycklingens lårben. Ska vara 70°.
Ta ut kycklingen och låt vila i 15 minuter innan du skär.
Skär under tiden fänkålen i tunna klyftor och stek i panna med lite olja så att den får fin färg. Tillsätt apelsinjuice och buljong och sänk värmen så att det bara sjuder. Täck gärna pannan med ett lock.
Koka mjuka och lyft ur klyftorna, mixa ner smöret och smaka av med salt och peppar. Lägg i klyftorna igen.
Stek bacon krispigt i panna och skär i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, häll av vattnet och ånga av potatisen.
Krossa med en träslev och blanda i bacon, crème fraiche, ost och avsluta med gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

Kantarellrisotto med kycklinglårfilé och Sveciaost

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

Kycklingstroganoff med blomkålsris

Chickenburger med klyftpotatis

Pizza med kycklingmiddagskorv

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling