Asiatisk-kycklingsoppa-med-tofu-och-citrongräs
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Asiatisk kycklingsoppa med tofu och citrongräs

50 min | Enkelt

Denna asiatiskt kycklingsoppa görs med buljong och kött från saftiga kycklingklubbor. Lite tofu och citrongräs ger soppan en extra skjuts till ett smakrikt paradis.

Ingredienser

Asiatisk kycklingsoppa

4
Kronfågel kycklingklubbor
4 cm
färsk ingefära
2
gula lökar
2
morötter
5
citrongräs
2
lime
4
vitlöksklyftor
1
röd chili
2 tsk
asiatisk fisksås
100 g
tofu
2 msk
soja
1 tsk
sesamolja
1 kruka
färsk koriander
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Denna asiatiskt kycklingsoppa görs med buljong och kött från saftiga kycklingklubbor. Lite tofu och citrongräs ger soppan en extra skjuts till ett smakrikt paradis.

SÅ HÄR GÖR DU

Fräs skivad ingefära, krossad citrongräs, skivad lök, vitlök, korianderstjälkar, fisksås i en kastrull och lägg i klubborna.

Tillsätt soja och vatten så att det täcker. Koka i cirka 45 min till en timme beroende på kycklingklubbornas storlek. Köttet ska släppa lätt från benen.

Plocka ur klubborna och sila buljongen till en ny kastrull. Koka ner buljongen till 2/3 återstår och smaksätt med tunt skivad chili, morötter i skivor, rivet limeskal och lite juice.

Plocka köttet från benen och lägg i djupa skålar. Tärna tofun och lägg i, häll på buljongen och toppa med sesamolja och korianderblad.

Smaklig måltid!

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!