Grekisk-köttfärslimpa-med-klyftpotatis-och-fetaost
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Baconlindad grekisk köttfärslimpa med klyftpotatis och fetaost

65 min | Medelsvårt

En oerhört god köttfärslimpa med grekiska smaker - gjord på kycklingfärs. Baconet ger limpan en härlig sälta som är omöjlig att uppnå på annat sätt.

Ingredienser

Baconlindad köttfärslimpa

350 g
Kronfågel kycklingfärs
0.5 dl
ströbröd
0.5 dl
mjölk
1 litet
ägg
0.5 tsk
sald
1 krm
vitpeppar
1 tsk
oregano
1
vitlöksklyfta, pressad
1 msk
gul lök, hackad
1 msk
potatismjöl
1 paket
bacon

Tiilbehör

800 g
potatis, klyftad
150 g
körsbärstomater
100 g
fetaost, tärnad
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En oerhört god köttfärslimpa med grekiska smaker - gjord på kycklingfärs. Baconet ger limpan en härlig sälta som är omöjlig att uppnå på annat sätt.

Så här gör du

Blanda ströbröd med mjölk. Låt svälla i cirka 10 minuter. Tillsätt ägg, kryddor, vitlök, lök och potatismjöl. Rör ner färsen och arbeta ihop till en ganska lös men smidig smet.

Forma färssmeten till en limpa som läggs i smord ugnsfast form. Täck hela köttfärslimpan med baconskivor.

Klyfta potatisen.

Sätt ugnen på 175°. Lägg klyftpotatisen runt limpan i formen och krydda med salt och peppar. Ugnsstek i 45 minuter.

Tärna under tiden tomater och fetaost, blanda väl. Lägg in i ugnsformen när det återstår 15 minuter.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!