
Baconlindad grekisk köttfärslimpa med klyftpotatis och fetaost
Ingredienser
Baconlindad köttfärslimpa
Tiilbehör

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En oerhört god köttfärslimpa med grekiska smaker - gjord på kycklingfärs. Baconet ger limpan en härlig sälta som är omöjlig att uppnå på annat sätt.
Så här gör du
Blanda ströbröd med mjölk. Låt svälla i cirka 10 minuter. Tillsätt ägg, kryddor, vitlök, lök och potatismjöl. Rör ner färsen och arbeta ihop till en ganska lös men smidig smet.
Forma färssmeten till en limpa som läggs i smord ugnsfast form. Täck hela köttfärslimpan med baconskivor.
Klyfta potatisen.
Sätt ugnen på 175°. Lägg klyftpotatisen runt limpan i formen och krydda med salt och peppar. Ugnsstek i 45 minuter.
Tärna under tiden tomater och fetaost, blanda väl. Lägg in i ugnsformen när det återstår 15 minuter.
Smaklig måltid!

FLER RECEPT

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad