Bao Buns Satay_1000_1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo och snabbinlagda grönsaker

60 min | Medelsvårt

Kronfågels lårfilé satay i en smarrig bao bun som exploderar av smaker. Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Bao bun chicken satay

8 st
baobröd
frityrsmet
frityrolja

Jordnötsmayo

0.5 dl
jordnötssmör
2 klyftor
vitlök, hackade
0.5 dl
farinsocker
0.5 dl
majonnäs
2 msk
soja
1 msk
citronsaft
0.5 dl
jordnötter, hackade

Snabbinlagda grönsaker

1 tsk
salt
4 msk
risvinäger
0.5 st
zucchini, tunt skivad
0.5 st
silverlök, tunt skivad
0.5 st
röd chili, tunt skivad
1 msk
senapsfrön

Krispig Asian Slaw

200 g
rödkål, tunt skivad
1 st
röd paprika, strimlad
1 st
morot, riven
50 g
sugar snaps, hackade
2 st
vårlök, tunt skivad
2 dl
mandlar, rostade och hackade

Dressing

0.5 dl
olivolja
1 st
lime, saften
1.5 msk
honung
2 msk
sesamolja
1.5 tsk
soja

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kronfågels lårfilé satay i en smarrig bao bun som exploderar av smaker. Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Chicken Satay

Blanda frityrsmeten enligt anvisningen på förpackningen. Doppa kycklingen i smeten. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull till ca 160 ̊C (ha ett lock till hands under friteringen). Fritera kycklingbitarna tills de är gyllenbruna och frasiga.

Jordnötsmayo

Rör ihop jordnötssmör, vitlök, farinsocker, majonnäs, sojasås och citronsaft tills det är slätt.  Tillsätt de hackade nötterna och blanda.

Snabbinlagda grönsaker
Blanda salt och risvinäger i en bunke och vispa tills saltet löst sig.
Skiva zucchini, lök och chili tunt och blanda ner i lagen. Rör runt. Tillsätt sesamfrön och slå upp allt i en lufttät burk. Förvara i kylen.

Asian slaw

Blanda ihop alla ingredienser och häll på dressing.

Buns

Värm bunsen i en ångkokare i ca 10 min. Ett alternativ till ångkokare är att fylla botten på en stor kastrull med vatten. Lägg ett durkslag ovanpå med smörpapper i botten. Täck med lock så att inte ångan smiter ut. Ånga i omgångar.

Fyll bröden med kyckling, de inlagda grönsakerna, jordnötsmayo och toppa med mynta. Servera med krispig asian slaw.