BBQ Minutfilé Chimichurri
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

BBQ Minutfilé Chimichurri med mojo rojo-marinerade svarta bönor

30 min | Enkelt

Vår BBQ Minutfilé Chimichurri har en klassisk argentinsk touch som vi vidareutvecklar i detta recept. Svarta bönor, paprika och chili passar perfekt ihop med kycklingen.

Ingredienser

4
BBQ Minutfilé Chimichurri
400 g
svarta bönor
3
tomater
1
gurka
1
rödlök
2 dl
majskorn

Mojo rojo-marinad

2
röda paprikor
2
schalottenlökar
1
röd chili
1
vitlöksklyfta
2
äggulor
2 dl
olivolja
0.5 msk
limejuice
1 tsk
malen spiskummin

Färskostdressing

3 dl
färskost eller kvarg
4 msk
blandade örter (persilja, dragon, gräslök, timjan)
2 tsk
dijonsenap
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vår BBQ Minutfilé Chimichurri har en klassisk argentinsk touch som vi vidareutvecklar i detta recept. Svarta bönor, paprika och chili passar perfekt ihop med kycklingen.

Så här gör du

Minutfilén grillar du först med direkt värme så att den får en fin färg. Lägg därefter över den på indirekt värme. Grilla tills den har en innertemperatur på 70°.

Grilla eller ugnsbaka chilin, schalottenlöken och paprikan tills de är mjuka. Mixa tillsammans med riven vitlök, pressad lime, spiskummin och äggulor till en puré. Tillsätt oljan droppvis. Smaka av med salt och peppar.

Koka de svarta bönorna. Tärna tomater och gurka. Skiva rödlöken tunt. Blanda tillsammans med de färdigkokta bönorna och mojo rojo-såsen.

Rör ihop ingredienserna till en fräsch och mild färskost dressing. Se till att örterna är fint hackade. Salta och peppra efter smak. Servera.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!