carpaccio-recept3
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Carpaccio på kycklingjulskinka

30 min | Enkelt

En elegant variant på carpaccio på kycklingjulskinka. Med smaker från Nordafrika ger den en härlig ny dimension till julbordet.

Ingredienser

Carpaccio

500 g
kycklingjulskinka, tunna skivor
2 dl
pinjenötter
1 st
lime, skal och saft
5 cm
gurka, tärnad
1 st
grönt äpple, tärnat
2 st
rädisor
6 st
labnehbollar (getost)
3 msk
fin olivolja

chilimajonnäs

1 tsk
chiliflakes
3 msk
spiskummin
1 tsk
flingsalt
1.5 msk
paprikapulver
1 msk
vitvinsvinäger
2 dl
rapsolja
2 st
äggulor
1 msk
dijonsenap

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En elegant variant på carpaccio på kycklingjulskinka. Med smaker från Nordafrika ger den en härlig ny dimension till julbordet.

SÅ HÄR GÖR DU

Chilimajonnäs

Rosta spiskummin i en stekpanna, blanda sedan övriga ingredienser förutom olja i en stavmixerkanna. Slå sist på oljan och mixa från botten. Smaka av. Ställ i kylen.

Carpaccio och tillbehör

Rosta pinjenötter i en stekpanna och ställ åt sidan. Skiva kycklingjulskinkan tunt och fördela på ett fat.

Blanda limejuice, olivolja, salt och peppar till en vinägrett.

Skär äpple och gurka i små tärningar samt skiva rädisorna tunt.

Skeda nu över vinägretten över kycklingskivorna och toppa därefter med äpple, gurka, pinjenötter, rädisor och labneh. Spritsa eller ringla över chilimajonnäsen.