Thanksgiving_helurbenad_1000x1000
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Cranberry Barbecue Chicken på Urbenad hel kyckling

60 min | Enkelt

Förgyll din Thanksgivingmiddag med Urbenad hel kyckling,
med smak av läcker tranbärssås. Markiz Tainton har skapat en mustig måltid!
 

Ingredienser

6 dl
tranbär
4 dl
äppelcidervinäger
4 dl
råsocker
2 msk
japansk soja
2 tsk
ingefära, torkad, mald
0.5 tsk
chiliflakes
2 st
kanelstång
1 st
lagerblad
3 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar, nymald

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Förgyll din Thanksgivingmiddag med Urbenad hel kyckling,
med smak av läcker tranbärssås. Markiz Tainton har skapat en mustig måltid!
 

Så här gör du

Blanda samtliga ingredienser till marinaden/såsen förutom salt och peppar. Koka sakta i ca 25 minuter. Mixa slät. Smaka av med salt och peppar.

OBS spara lite sås i en separat bunke att pensla den tillagade kyckling med.

Sätt ugnen på 175 grader.

Pensla den urbenade hela kycklingen ordentligt med marinaden/såsen.

Lägg kycklingen med skinnsidan uppåt, på en plåt täckt med bakplåtspapper. Baka i ugn ca 15 minuter. Pensla kycklingen med marinaden och ös den. Sänk temperaturen till 150 grader. Kycklingen är klar vid 70 grader innertemperatur på tjockaste stället.

Låt kycklingen vila i några minuter. Skiva upp.