Thanksgiving_helurbenad_1000x1000
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Cranberry Barbecue Chicken på Urbenad hel kyckling

60 min | Enkelt

Imponera på sällskapet med Urbenad hel kyckling.
Här med smak av läcker tranbärssås. Markiz Tainton har skapat en mustig måltid!
 

Ingredienser

6 dl
tranbär
4 dl
äppelcidervinäger
4 dl
råsocker
2 msk
japansk soja
2 tsk
ingefära, torkad, mald
0.5 tsk
chili flakes
2 st
kanelstång
1 st
lagerblad
3 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar, nymald
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Imponera på sällskapet med Urbenad hel kyckling.
Här med smak av läcker tranbärssås. Markiz Tainton har skapat en mustig måltid!
 

Så här gör du

Såsen

Börja med att laga marinaden/såsen genom att blanda samtliga ingredienser förutom salt och peppar. Koka dessa ingredienser sakta i ca 25 minuter och mixa såsen slät. Smaka av din sås med salt och peppar.

OBS spara lite sås i en separat bunke att pensla din tillagade kyckling med.

Kycklingen

Sätt ugnen på 175 grader. Pensla den urbenade hela kycklingen ordentligt med marinaden/såsen.

Lägg din kyckling med skinnsidan uppåt, på en plåt täckt med bakplåtspapper. Baka i ugn ca 15 minuter. Pensla din kyckling med mer marinad/sås och ös med skyn en eller fler gånger.

Sänk temperaturen till 150 grader. Din kyckling är klar vid 70 grader innertemperatur på tjockaste stället.

Slutligen

Låt din färdiglagade kyckling vila i några minuter för bästa resultat. Skiva sedan upp kycklingen och pensla med det sista av såsen. Krydda med salt och peppar efter tycke. Njut av din barbeque chicken!

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!