Kycklingpaj-med-knaprigt-bacon
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Enkel och god kycklingpaj toppad med knaprigt bacon och timjan

60 min | Enkelt

Den här kycklingpajen är både enkel och god. Det knapriga baconet ger pajen en härlig konsistens som ofta saknas i pajer.

Ingredienser

Deg

3.5 dl
vetemjöl
125 g
smör
2 msk
kallt vatten

Fyllning

400 g
Minutbitar (Kyckling)
2
paprikor, strimlade
1
vitlöksklyfta, pressad
1 dl
riven ost
2 msk
timjan, hackad
3
ägg
2 dl
vispgrädde

Garnering

1 paket
Kycklingbacon
timjan
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Den här kycklingpajen är både enkel och god. Det knapriga baconet ger pajen en härlig konsistens som ofta saknas i pajer.

Så här gör du

Blanda samman degen i en matberedare tills det precis blir en deg. Kavla ut den anpassat till en pajform med 27 cm i diameter.

Lägg i. Nagga med en gaffel och låt stå i kyl medan du förbereder resten.

Sätt ugnen på 200°. Strimla paprikan, pressa vitlöken och riv osten.

Stek minutbitarna i en panna. Krydda väl med salt och peppar. Tillsätt paprika och vitlök. Smaka av med kryddor.

Låt svalna något och lägg alltsammans med riven ost och timjan i pajformen.

Vispa samman en äggstanning med 3 ägg och 2 dl vispgrädde. Krydda med salt och peppar och häll över fyllningen i pajskalet.

Grädda i ugnen på 200° i 40 minuter, eller tills den har fått fin färg och fyllningen stannat.

Knaperstek under tiden kycklingbacon och lägg över pajen. Garnera med timjan.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!