Kronfågel_70-tal
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Flygande Jakob - 70 talets klassiker

45 min | Enkelt

Flygande Jakob, en succé från Allt om Mat 1976.
Här är en uppdaterad variant med mango chutney och tabasco.

Ingredienser

2 tsk
salt
2 msk
socker
1 msk
tabasco
200 g
bacon, strimlat och stekt
6 dl
vispgrädde (eller kokosgrädde för asiatisk touch)
1 dl
mango chutney
2 tsk
curry
1 msk
sambal oelek
4 st
bananer, skalade och skivade
1 dl
jordnötter, rostade
1 dl
koriander, skuren
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Flygande Jakob, en succé från Allt om Mat 1976.
Här är en uppdaterad variant med mango chutney och tabasco.

Så här gör du

Sätt ugnen  på 200 grader.

Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsform. Salta, sockra och tillsätt tabasco på  båda sidorna. Baka av i ugnen i ca 15 minuter.

Stek baconet krispigt. Vispa ihop grädde med mango chutney, curry och sambal oelek. Skiva bananer.

Ta ut ugnsformen och strö över bacon, gräddblandning och de skivade bananerna. Ställ åter in i ugnen och baka i ytterligare ca 15 minuter. Kycklingen är klar vid 70 graders innertemp.

Avsluta genom att strö över rostade jordnötter och garnera med koriander och salladslök för en modernare touch. Servera gärna med basmatiris och en sallad.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!