Kronfågel_70-tal
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Flygande Jakob 70-tal

45 min | Enkelt

Mat som inte är alltför dyr, men ändå lite festlig och helst av allt fixar sig själv i ugnen står högt i kurs på sjuttiotalet. Inte konstigt att Flygande Jakob blir en sådan succé, när receptet publiceras i Allt om Mat 1976. Här bjuder vi på en lätt uppdaterad variant med mango chutney och tabasco.

Ingredienser

1 pkt
kycklinglårfilé (925g)
2 tsk
salt
2 msk
socker
1 msk
tabasco
200 g
bacon, strimlat och stekt
6 dl
vispgrädde (eller kokosgrädde för asiatisk touch)
1 dl
mango chutney
2 tsk
curry
1 msk
sambal oelek
4 st
bananer, skalade och skivade
1 dl
jordnötter, rostade
1 dl
koriander, skuren

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Mat som inte är alltför dyr, men ändå lite festlig och helst av allt fixar sig själv i ugnen står högt i kurs på sjuttiotalet. Inte konstigt att Flygande Jakob blir en sådan succé, när receptet publiceras i Allt om Mat 1976. Här bjuder vi på en lätt uppdaterad variant med mango chutney och tabasco.

Så här gör du

Sätt ugnen  på 200 grader.

Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsform. Salta, sockra och tillsätt tabasco på  båda sidorna. Baka av i ugnen i ca 15 minuter.

Stek baconet krispigt. Vispa ihop grädden med mango chutney, curry och sambal oelek. Skiva bananerna.

Ta ut ugnsformen och strö över baconet, gräddblandningen och de skivade bananerna. Ställ åter in i ugnen och baka i ytterligare ca 15 minuter. Kycklingen är klar vid 70-72 graders innertemp.

Avsluta med att strö över rostade jordnötter och garnera med koriander och salladslök för en modernare touch. Servera gärna med basmatiris och en liten sallad.